Rózsavölgyi fotó Fuji fotólabor, fényképes megrendelőlappal, borítékkal...
Csütörtök, 2019 Június 27, 08:49:33
Honlap-menü

Belépés

Keresés

Barátaink:
 • www.fotobusz.hu
 • www.iskolaifoto.hu
 • www.ovodaifoto.hu
 • www.rozsavolgyifoto.hu


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Rózsavölgyi és Tsa. kft, 1986-ban alakult. Régebben Telefotó GMK, a nyolcvanas években a család minden tagja önálló "kisiparosként" iparosként dolgozott.

  A nyolcvanas évek elején házilag összeépített fotó papír előhívó gépeket építettünk, (főleg az egykori NDK-ból, Csehszlovákiából, Romániából beszerezhető alkatrészekből). Azok a fényképész kollégák kik látták működés közben csodálkoztak, mi mindenre jó az NDK mosógép motorral hajtott, Csehszlovák lassító hajtómű, amit Romániai Dácia ablaktörlő motorok  mozgattak.....   Lassú, hangos, zúgós, de ugyan azt tudta amit tőlünk nyugatra bárki megvásárolhatott, valutáért. Működött, és korlátlanul volt alkatrész utánpótlás....

  1984-ben lett lehetőségünk hitelből megvásárolni első gyárban készített fotókidolgozó gépét. Fuji-film SFA-250-es típust. Továbbá egy teljesen autómata negatív előhívógépet C41 technológiával. Fuji SFA-250-es típusból összesen három darab érkezett Magyarországra. Az országban ez volt az első gép, ami analóg gép létére, a beolvasott negatívokat valós időben pozitív kép ként egy monitoron megmutatta. Sebessége mai viszonylatban is hihetetlen. Egy másodperc alatt továbbította a negatív kockát, közben párhuzamosan mozgatta a fotópapírt, egy különleges tükrön keresztül egy nagyfelbontású videó kamera SONY monitoron színhelyesen "videóképre" átfordítva megmutatta a levilágítás előtti képet. Az országban csak ez a három gép tudta "zoom" segítségével a negytív részleteit felnagyítani. Az akkori kor többi gépe csak átvilágította 1:1-ban a negatívot, mást nem tudott a "fix" lencsék miatt. A többi fotókidolgozógép csak behúzta a filmet, és a "kidolgozó doboz" másik oldalán kipotyogtak a kész képek, a kezelő nem látta a végeredményt ameddig az szárazon ki nem esett a gépből. Az akkoriban elkészült fotók minősége egy amatőr számára elfogadható volt. Professzionális fényképek kidolgozására a Fuji SFA család gépei voltak alkalmasak. Óvodai, iskolai, esküvői fényképeknél profi minőségre volt szükség. Mi gépünknél egy dolgozó manuálisan minden egyes képet SONY monitoron le ellenőrzött, és a színeket színszűrő lencsék segítségével, korrigálta. Nálunk az ég garantáltan kék volt, a fű pedig biztosan zöld. (egyszerűbb amatőr munkákra tervezett gépeken ez nem mindég sikerült így, a gép döntötte el a papírkép színét).

  A "digitális" kor követelményeinek megfelelően, tizenkét évvel később újra lízingeltük az akkori legmodernebb "lézeres levilágító" gépet Fuji FRONTIER-350-est. Ez a gép kiemelkedett minőségével, és teljesítményével az amatőr munkákra tervezett, olcsóbb gépek közül. Gépünk teljes kapacitását sosem tudjuk kihasználni. Ünnepek előtt Nálunk nem tud feltorlódni a munka, minden óvodába, iskolába időben elkészülnek az ígért fényképek. 

  Megint eltelt néhány év, változott a világ, újabb sokkal korszerűbb Fuji fotókidolgozó gépek jelentek meg a piacon. Közeljövőben Mi is újra "fiatalítjuk"  fotókidolgozó gépünket, rendszereinket........ hogy mit fog tudni ? ez még titok, de rövidesen Önök is megláthatják, minőségét kipróbálhatják. 

  Számítógépes rendszerünket minden évben tovább fejlesszük, ezért óvodákban és iskolákban 2014 őszétől a szülők is választhatnak fényképekhez háttereket, ízlésüknek megfelelően, akár 99 féle különböző hátteret kívánságonként. A program tudja Önök csak győzzenek válogatni ízlésüknek megfelelően.