Rózsavölgyi fotó Fuji fotólabor, fényképes megrendelőlappal, borítékkal...
Csütörtök, 2019 Június 27, 08:44:35
Honlap-menü

Belépés

Keresés

Barátaink:
 • www.fotobusz.hu
 • www.iskolaifoto.hu
 • www.ovodaifoto.hu
 • www.rozsavolgyifoto.hu


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

   

  Rózsavölgyi és Tsa. kft, 1986-ban alakult. Régebben Telefotó GMK, a nyolcvanas években a család minden tagja önálló "kisiparosként" iparosként dolgozott.

  A nyolcvanas évek elején házilag összeépített fotó papír előhívó gépeket építettünk, (főleg az egykori NDK-ból, Csehszlovákiából, Romániából beszerezhető alkatrészekből). Azok a fényképész kollégák kik látták működés közben csodálkoztak, mi mindenre jó az NDK mosógép motorral hajtott, Csehszlovák lassító hajtómű, amit Romániai Dácia ablaktörlő motorok  mozgattak.....   Lassú, hangos, zúgós, de ugyan azt tudta amit tőlünk nyugatra bárki megvásárolhatott, valutáért. Működött, és korlátlanul volt alkatrész utánpótlás....

  1984-ben lett lehetőségünk hitelből megvásárolni első gyárban készített fotókidolgozó gépét. Fuji-film SFA-250-es típust. Továbbá egy teljesen autómata negatív előhívógépet C41 technológiával. Fuji SFA-250-es típusból összesen három darab érkezett Magyarországra. Az országban ez volt az első gép, ami analóg gép létére, a beolvasott negatívokat valós időben pozitív kép ként egy monitoron megmutatta. Sebessége mai viszonylatban is hihetetlen. Egy másodperc alatt továbbította a negatív kockát, közben párhuzamosan mozgatta a fotópapírt, egy különleges tükrön keresztül egy nagyfelbontású videó kamera SONY monitoron színhelyesen "videóképre" átfordítva megmutatta a levilágítás előtti képet. Az országban csak ez a három gép tudta "zoom" segítségével a negytív részleteit felnagyítani. Az akkori kor többi gépe csak átvilágította 1:1-ban a negatívot, mást nem tudott a "fix" lencsék miatt. A többi fotókidolgozógép csak behúzta a filmet, és a "kidolgozó doboz" másik oldalán kipotyogtak a kész képek, a kezelő nem látta a végeredményt ameddig az szárazon ki nem esett a gépből. Az akkoriban elkészült fotók minősége egy amatőr számára elfogadható volt. Professzionális fényképek kidolgozására a Fuji SFA család gépei voltak alkalmasak. Óvodai, iskolai, esküvői fényképeknél profi minőségre volt szükség. Mi gépünknél egy dolgozó manuálisan minden egyes képet SONY monitoron le ellenőrzött, és a színeket színszűrő lencsék segítségével, korrigálta. Nálunk az ég garantáltan kék volt, a fű pedig biztosan zöld. (egyszerűbb amatőr munkákra tervezett gépeken ez nem mindég sikerült így, a gép döntötte el a papírkép színét).

  A "digitális" kor követelményeinek megfelelően, tizenkét évvel később újra lízingeltük az akkori legmodernebb "lézeres levilágító" gépet Fuji FRONTIER-350-est. Ez a gép kiemelkedett minőségével, és teljesítményével az amatőr munkákra tervezett, olcsóbb gépek közül. Gépünk teljes kapacitását sosem tudjuk kihasználni. Ünnepek előtt Nálunk nem tud feltorlódni a munka, minden óvodába, iskolába időben elkészülnek az ígért fényképek. 

  Megint eltelt néhány év, változott a világ, újabb sokkal korszerűbb Fuji fotókidolgozó gépek jelentek meg a piacon. Közeljövőben Mi is újra "fiatalítjuk"  fotókidolgozó gépünket, rendszereinket........ hogy mit fog tudni ? ez még titok, de rövidesen Önök is megláthatják, minőségét kipróbálhatják. 

  Számítógépes rendszerünket minden évben tovább fejlesszük, ezért óvodákban és iskolákban 2014 őszétől a szülők is választhatnak fényképekhez háttereket, ízlésüknek megfelelően, akár 99 féle különböző hátteret kívánságonként. A program tudja Önök csak győzzenek válogatni ízlésüknek megfelelően.

  2015 őszétől változtattunk: Első alkalommal csak engedélyt kérünk a szülőktől, a fotózásra (igen vagy nem kéri a fotózást). Színes "nyers" mintaképeket küldünk haza a megrendelő lappal együtt, (árakkal - méretekkel - darabszámokkal). Ha a szülőnek elnyerte tetszését rendelhet. Az iskolába, óvodába megadott időpontig visszaküldött megrendelőlapok kívánságait feldolgozzuk, és kiszállítjuk az intézménybe. Igaz így több idő telik el a fotózás és a kész képek átvétele között, de a szülők előre láthatják, hogy fog gyermekük a képen látszódni, több beállításból választhatnak.

  www.fuji-foto.hu

  Fuji FRONTIER-350-es, film scennelő, lézeres fotópapír levilágító, előhívógép. Patronos CP48S vegyszerek környezetbarátok, még az elhasznált patronokat is kimossa a gép, ne maradjon vegyszer a patron alján. Rendkívül üzembiztos, több műszakos ipari használatra lett kifejlesztve. Teljes kapacitását még nem tudtuk kipróbálni, egy műszakban kb: 10.000 db 10x15cm-es képet tud levilágítani. Ekkora volumenű munkán még sosem volt, ezért összegyűjtjük a megrendeléseket, egyben dolgozzuk fel.

    Autómata negatív hívógép, évek óta nem használjuk, filmet már nem használnak...
  Fuji SFA-250-es Negatív filmet pozitívba átfordítva, egy SONY monitoron megmutatta a levilágítás előtt képet. Zoom lencséje csak ennek a gépnek volt. Összesen 3 db érkezett az országba.  
    Amerikából származó speciális festék, Magyarországon "kikevert" hasonló színekkel nem működik !

                                                                                                                   IMAC gépeken,  amerikából származó, zöld háttér eltávolító program fut, hihetetlen sebességgel, és minőségben.

  Patronos, környezetbarát vegyszereket használunk

  iskolaifotó, óvodaifotó, fotóbusz, fényképezés, IKARUSZ autóbuszban, portré kép, állókép, igazolványkép, karácsonyi képeslap, húsvéti képeslap, anyáknapi képeslap, születésnapi képeslap, fényképből rajz, grafikai képek, naptár 10x15cm-es, naptár 15x21cm-es, naptár 21x30cm-es, fotóbögre, fényképes puzzle, fényképes egérpad, ballagási meghívó, tabló fotózás, ballagási tarisznya, szublimáció, Fuji frontier-350, fotókidolgozás